Blog

Pravni saveti advokata su dosta raznovrsni i zavise od konkretne pravne situacije klijenta, te smo odlučili da na ovoj blog stranici serijom stručnih tekstova obradimo i odgovorimo na neka od najčešćih pitanja i spornih pravnih situacija sa kojima se suočavamo u praksi... pročitaj više

Ističemo informacije navedene u tekstu ne predstavljaju pravni savet, već da imaju informativan karakter. Stoga preporučujemo da se ovi tekstovi čitaju i koriste radi dobijanja opštih informacija i bližeg upoznavanja sa stanjem stavri u određenoj oblasti, a da se u slučaju potrebe zastupanja i komplikovanih pravnih problema klijenti jave advokatu.

Razvod braka

Razvod braka

Jedno od najučestalijih pitanja koja nam klijenti postavljaju jeste kako pokrenuti razvod braka.

Ovaj blog će vam pružiti smernice od početka do kraja o procesu razvoda braka, načinu na koji se brak može razvesti i neophodnim dokumentima.

Alimentacija

Alimentacija

U ovom tekstu pisaćemo kako se ostvaruje pravo na alimentaciju, načinu uspostavljanja alimentacije, pravima i obavezama poverioca i dužnika izdržavanja, visini i načinu isplate alimentacije i posledicama neplaćanja alimentacije.

Ostavinska rasprava

Ostavinska rasprava, kompletan vodič, kako do nasledstva?

Zanima vas koji su to najvažniji koraci koje morate preduzeti u postupku raspravljanja zaostavštine? Koja su vaša prava? Kako da ih ostvarite i zaštitite? Advokat novi sad će vas u ovom blog tekstu sprovesti kroz ceo postupak ostavinske rasprave i kako da dođete do nasledstva.

Zgrade

Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti

Razmišljate o kupovini ili prodaji nekretnine? Kroz lavirint pravnih propisa i zamki, na terenu koji je prepun pravnih mina koje mogu skupo da vas koštaju, donošenje pravilne odluke je ključno. Na ovom blogu ćemo rastumačiti sve što trebate znati kako biste doneli pravu odluku za sigurnu i uspešnu kupovinu.

Ujed psa

Ujed psa lutalice - Naknada štete

Saznajte kako da naplatite štetu od grada ako vas je ujeo pas lutalica. Jedan od najčešćih osnova za naknadu štete je ujed psa lutalice. Usled ujeda psa lutalice, nastaje nematerijalna šteta koja se ogleda u pretrpljenom strahu i fizičkom bolu, kao i materijalna, koja se ogleda u oštećenju na garderobi.

Nekretnina

5 koraka do nekretnine u Srbiji za strance

Interesuje vas da li uopšte možete da steknete pravo svojine na nekretninama u Srbiji, na koji način i koji su troškovi? U ovom blogu ćemo predstaviti kako do željene nekretnine u Srbiji ukoliko ste inostrani državljanin.

Ugovor o poklonu

Ugovor o poklonu, kompletan vodič, kako do poklona?

Ugovor o poklonu je ugovor kojim se jedno lice, poklonodavac obavezuje da će pokloniti određenu stvar ili pravo bez ikakve naknade drugom licu, odnosno poklonoprimcu.

Radna dozvola

Radna dozvola za strance

Stranac u Republici Srbiji može da obavlja samo one poslove za koje mu je izdata radna dozvola. Radnu dozvolu treba razlikovati od odobrenja za privremeni boravak stranaca. Zbog složene procedure ishodovanja izveštaja o testu tržišta rada, koji predstavlja neophodan uslov za dobijanje dozvole, naša kancelarija podnosi zahtev za radnu dozvolu u ime poslodavca. Boravak predstavlja preduslov za dovijanje radne dozvole.

Radna dozvola

Otvaranje firme, korak po korak

Kakav je proces otvaranja preduzeća, da li je moguće osnovati firmu online, i koja je tačno potrebna dokumentacija? Ovaj blog koji je sastavio stručnjak za privredno pravo, poslužiće vam kao detaljan vodič kroz sve etape osnivanja firme, uključujući i troškove koji su povezani sa tim procesom.